infoo@oromlidforlag.se    073 -097 41 62

Titelsidan i Isaac Newtons banbrytande verk Philosophiae Naturalis Principia Mathematica som publicerades 1687. Ragnar Engeström stal två exemplar av detta sällsynta verk, det ena från Säveskolan i Visby och det andra från Ingenjörsvetenskapsakademins bibliotek i Stockholm. Fotografiet har hämtats från det exemplar som förvaras på Carolina Rediviva i Uppsala. Carolinas Principia stals i slutet av 60-talet men återlämnades 2009 som en donation från den dåvarande ägaren som köpt den i god tro.
Huvudbyggnaden på Regnaholms herrgård i norra Östergötland. Fotot publicerades i Norrköpings Tidningar den 13 september 2004 i samband med rättegången mot Ragnar Engeström och hans medbrottslingar inför Norrköpings tingsrätt. Foto: Börje Gavér.
Delar av Ragnar Engeströms kvarlåtenskap som den så kallade IB-agenten Donald Forsberg fick köpa av änkan Eva Sjöberg-Engeström. Godset fördes av Forsberg och hans kumpaner till en hemlig lada på Gotland som personal från landsarkivet, museet och visbypolisen inte fick tillträde till. Foto: Tommy Söderlund.
Skattjakt i den hemliga ladan. Den så kallade IB-agenten Donald Forsberg i centrum. Till vänster den pensionerade visbypolisen Bertil Bonneviér. Den sistnämnde var ett levande uppslagsverk som visste det mesta om brottslighet på Gotland sedan 70-talet. Foto: Tommy Söderlund.
Ragnar Engeström. Fotot är taget 1984 av Evert Melefors.
Ragnar Engeströms medeltidshus på S:t Larsgränd i Visby Innerstad. Författaren Carl Johan Gardell poserar på trappan. Fotot är taget 2014 av Christina Romlid.
Ragnar Engeströms bror - allmänläkaren Ingvar Engeström - vid sitt skrivbord på Hemse Läkarmottagning när det privata vårdföretaget slog upp portarna 2001. Foto:Georg Ellgren.
Huvudbyggnaden på Ingvar Engeströms medeltida stadsgårdskomplex på Drottensgatan i Visby Innerstad. Delar av Ragnar Engeströms stöldgods förvarades i en magasinbyggnad på tomten. Foto: Christina Romlid.
Klicka här för att skriva in text

KONTAKT

Romlid Förlag AB
c/o Romlid
Artillerigatan 16b
752 37 Uppsala

Tel. 073 097 41 62
infoo@oromlidforlag.se

BÖCKER

  

RECENSION

I 33 år låg Uppsalaförfattaren Carl Johan Gardells mamma Klara i sin säng i ett mörklagt rum. Nu har han skrivit en bok om hennes både märkliga och sorgliga öde på en gotländsk bondgård...